دولت ترامپ با طرح سنا برای تحریم ترکیه و «هالک بانک» مخالفت کرد-راهبرد معاصر

دولت ترامپ با طرح سنا برای تحریم ترکیه و «هالک بانک» مخالفت کرد

دولت آمریکا در پیامی به سنای این کشور با طرحی که سناتورها برای اعمال تحریم ترکیه تدوین کرده‌اند، مخالفت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۰۲ دی ۱۳۹۸ - 2019 December 23
کد خبر: ۳۱۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت آمریکا اخیرا با ارسال یادداشتی به سنای این کشور، با طرح اعمال تحریم علیه ترکیه مخالفت کرده است.

 

طرح تحریم‌های ترکیه که توسط «جیم ریش» جمهوری‌خواه و «باب منندز» دموکرات ارائه شده و در کمیته روابط خارجی سنا به تصویب رسیده، در صورت تأیید نهایی، کاخ سفید را ملزم می‌کند علیه ترکیه به دلیل خرید سامانه «اس-۴۰۰» از روسیه و همچنین کمک به دور زدن تحریم‌های ایران، تحریم وضع کند.

 

پایگاه «دیلی بیست» که به نسخه‌ای از این یادداشت دست پیدا کرده، نوشته است که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا استدلال کرده است که اعمال تحریم علیه ترکیه به دلیل همکاری نظامی با روسیه، صرفا به نزدیک‌تر شدن آنکارا و مسکو منجر می‌شود.

 

در این طرح، که «ترویج امنیت ملی آمریکا و ممانعت از ظهور دوباره داعش» نام گرفته، تأکید شده است که تا وقتی که ترکیه سامانه اس-۴۰۰ را در اختیار دارد، نباید جنگنده «اف-۳۵» در اختیار این کشور قرار داد.

 

کنگره آمریکا، پیش از این در قانون «مقابله با رقبای آمریکا از طریق تحریم»، کاخ سفید را مکلف کرده بود که کشورهایی را که از روسیه حجم عمده‌ای سلاح و جنگ‌افزار می‌خرند، تحریم کند. با این وجود، کاخ سفید تاکنون از تحریم ترکیه خودداری کرده و همین امر موجب خشم نمایندگان کنگره شده است.

 

در طرح کنونی سنا، بندی هم برای تحریم بانک هالک (خلق) ترکیه که به دور زدن تحریم‌های ایران متهم است، وجود دارد. هرچند دولت آمریکا از ماه‌ها پیش راهبرد فشار حداکثری را در قبال ایران پیش گرفته، اما در یادداشت خود به سنا با الزام دولت به تحریم این بانک مخالفت کرده است.

 

در بخشی از این یادداشت آمده است: «تحریم‌ها علیه بانک هالک، غیرضروری است، چراکه وزارت خزانه‌داری همین حالا هم از اختیار تحریم بانک هالک، در صورت لزوم، برخوردار است. ملزم کردن رئیس‌جمهور به اعمال تحریم علیه بانک هالک، اختیارات رئیس‌جمهور برای اجرای روابط خارجی را محدود می‌کند.»

 

پیش از این «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفته بود که ترامپ در دیدار با او قول داده مسئله تحریم‌های احتمالی علیه بانک هالک را مورد بازبینی مجدد قرار دهد.

 

دو سال پیش گزارش شد که دولت ترکیه یک شرکت لابی‌گر نزدیک به ترامپ را برای رایزنی در مورد بانک هالک به کار گرفته و در تلاش است تا کاخ سفید را متقاعد کند که این بانک نباید جریمه شود.

 

دولت ترکیه در ماه‌های اخیر بارها از اقدامات نمایندگان کنگره علیه آنکارا انتقاد کرده است. روز گذشته «سردار کلیچ» سفیر ترکیه در واشنگتن با بیان اینکه نمایندگان کنگره آمریکا تصور می‌کنند که آنکارا باید آنطور که واشنگتن می‌خواهد رفتار کند، گفت کشورش به آمریکا نیازی ندارد.

 

ترکیه همچنین تهدید کرده است که در صورتی که آمریکا این کشور را تحریم کند، ممکن است به خرید سلاح و جنگ‌افزار از دیگر کشورها روی آورد. گزارش شده است که آنکارا اخیرا برای خرید جنگنده‌های «سوخو ۳۵» با روسیه وارد گفت‌وگو شده و ممکن است تعداد سامانه‌های اس-۴۰۰ خود را هم افزایش دهد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار